İpsala Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
İpsala Ziraat Odası > Haberler > 14 Mayıs Çiftçiler Günü

14 Mayıs Çiftçiler Günü

  Bilindiği gibi tarım sektörü; ülkelerin gıda güvenliği, kırsal kalkınma, istihdam, milli gelire katkı, ihracat ve çevre koruma gibi çok fonksiyonlu özelliği ile dünyanın her ülkesinde stratejik bir öneme sahiptir.

   Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu‘nun kuruluş günü olan 14 Mayıs yalnız bizde değil, kuruluşa üye bütün ülkelerde "Dünya Çiftçiler Günü" olarak kutlanmaktadır. Bu yıl salgın hastalık nedeni ile büyük etkinlikler yapılamamaktadır.

   Dünyamızın ve ülkemizin vahim hastalık corono virüs ile uğraştığı bu günler bize bir kez daha, bu çamurlu ve nasırlı ellerin bu fedakar çiftçilerin değerini ve  önemini hatırlatmıştır. İnsanlar sokağa bile çıkamazken bu fedakar üreticiler canı pahasına üretime devam etmekte ve bu aziz milleti doyurmaktadır.

  Bu sıkıntılı süreçte ortaya çıkan bir diğer tablo milli üretimin ne kadar önemli olduğudur. Özellikle gıdada dışarıya bağımlılığı tamamen ortadan kaldırmanın en önemli milli güvenlik meselesi olduğu anlaşılmıştır. Bu hastalık sürecinde ülkeler sınırlarını kapatmış, gıda satışını kısıtlamış ve kendi vatandaşını besleme derdine düşmüştür.                  

   Paranız olsa dahi gıda alamıyorsunuz!

   Bu yüzden de bu fedakar üretici el üstünde tutulmalı ve üretimde kalması sağlanmalıdır. Bunun yolu da; yağmur çamur demeden, yılmadan çalışan insanların emeğinin karşılığını almasından geçer.

  Milli ve yerli üretimi arttırmak ve üreticiyi bu fedakar üretimde tutmak için, acilen ;

   Üreticimizin ana kalemleri olan mazot, gübre, ilaç, yem, su ve elektrik   vb.  girdilerin gözden geçirilmesi ve makul şekilde desteklenmesi gerekmektedir.

   Üretici ile tüketici arasındaki fiyat uçurumunun ortadan kaldırılması gerekmektedir.

   Üreticinin ürününü kazanç elde edeceği ve üretimini sürdürebileceği fiyattan satması gerekmektedir.

  Fiyat dengesini sağlamak için, ithalat silahı yerine üreticinin desteklenmesi sağlanmalı ve aracılar ile spekilatörlerin önüne geçilmelidir.

 Bir çok üründe bu yıl buğdayda olduğu gibi fiyatlar erken açıklanarak  üretici madur edilmemelidir.

  Bu vesile ile; ülke ekonomisi kalkınmasında büyük emekleri olan başta ziraat odalarımız olmak üzere bütün çiftçi örgütlerinin ve tüm çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü şahsım ve yönetim kurulum adına kutluyor, ürünlerinin bol ve bereketli olmasını diliyorum.

 Ayrıca ramazan ayımızın mübarak olmasını diliyorum.

 Bu vahim hastalığın ülkemiz ve dünyamızdan bu mübarak günlerin hürmetine Yüce Allah tarafından yok edilmesini temenni ediyorum.

Tüm vatandaşlarımız evlerinde kalsınlar. Merak etmesinler, biz üretmeye ve onları beslemeye devam edeceğiz.

 

TZOB Yön. Kur. Üyesi ve İps. Zir. Odası Bşk. Hüseyin DARCAN.

Yön. Kur. Bşk. V. Halit SELVİ

Yön. Kur. Muh. Üye. Ahmet KILIÇ

Yön. Kur. Üye. Abdullah YENİLMEZ

Yön. Kur. Üye. Hamit KORKAN

Yön. Kur. Üye. Veysel EROGA

Yön. Kur. Üye. Ahmet KÖPRÜ

Meclis Bşk. İsmet GÖRGÜLÜ

Meclis Bşk. V. Osman AKBAŞ

Meclis Üye. Mehmet DOĞAN

Meclis Üye. Fikret KARAMAN

Meclis Üye. Behzat TÜLAY

Meclis Üye. İsmet KARAGÜL

Meclis Üye. Oruç İzzet SEZER

Meclis Üye. Hüseyin GÖREN

Meclis Üye. Süleyman ŞİMŞEK