İpsala Ziraat Odası

ZOBİS
İpsala Ziraat Odası > Haberler > Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Hakk.

Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Hakk.

07.12.2017 tarihli 30263 sayılı Resmi Gazete

Kırsal Kalkınma Yaptırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Hakkında 2017/48 no'lu Tebliğ 07.12.2017 tarihli ve 30263 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Yatırım Konuları

a) Tarla içi damla sulama sistemi kurulması,

b) Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması,

c) Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması,

ç) Tarla içi yüzey altı damla sulama sistemi kurulması,

d) Lineer veya Center Pivot sulama sistemi kurulması,

e) Tamburlu sulama sistemi kurulması,

f) Güneş enerjili sulama sistemi kurulması.

Yatırım konuları kapsamında destekleme programı tüm illerde uygulanır.

Bakanlık tarafından oluşturulan güncel çiftçi kayıt sistemine (ÇKS) kayıtlı olmak şartıyla başvuru sahibi belirtilen yatırım konularından sadece biri için tek bir parselde başvuru yapabilir.

13/1/2011 tarihli ve 6102sayılı Türk Ticaret Kanununda tanımlanan kolektif şirket , limitet şirket ve anonim şirket şeklinde kurulmuş olan şirketler, ana sözleşmelerinde tarımsal üretim yapabileceklerinin belirtilmesi şartı ile tüzel kişilik olarak başvurabilir. Gerçek kişiler ve yukarıda belirtilen şirketler kendilerine ait arazilerde veya (a), (b), (c) ve (ç) bentlerinde belirtilen yatırım konularında en az 3 yıl ve üzeri süreyle , (d), (e), ve (f) bentlerinde belirtilen yatırım konularında en az 5 yıl ve üzeri süreyle kiralama yaparak başvuru yapabilirler. Sulama kooperatifleri, tarımsal kalkınma kooperatifleri , tarım kredi kooperatifleri  ve sulama birlikleri de ana sözleşmelerinde tarımsal üretim yapabileceklerinin yer alması şartıyla, kendilerine ait arazilerde veya kamu arazilerinden 10 yıl ve üzeri kiralama yaparak tüzel kişilik olarak başvuru yapabilirler. Bu kuruluşlar başvuruları ile birlikte onaylanmış ve Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde yayımlanmış en son ana sözleşmelerini vermek zorundadır.

Tebliğ kapsamında kabul edilen başvurularda , hibe sözleşmesinde belirlenen hibeye esas mal alım tutarının KDV hari. %50 'sine hibe yoluyla destek verilir.

Hibeye esas mal alım tutarı 1.000.000 - TL'yi geçemez. Mal alım bedellerinin bu miktarı aşması durumunda , aşan kısım yatırımcı tarafından ayni katkı olarak karşılanır. Hibe sözleşmesinde belirlenen  hibeye esas mal alım tutarı üst limit niteliğindedir. Hibenin nihai tutarı fiili gerçekleşmeler sonucunda ortaya çıkar. Başvuru bütçeleri KDV hariç hazırlanır.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Programı 2018YILI BAŞVURULARI 01 OCAK TARİHİNDE BAŞLAYARAK 60 GÜN İÇERİSİNDE, SON BAŞVURU TARİHİ MESAİ BİTİMİNE KADAR, BAŞVURU SAHİPLERİ TARAFINDAN DOSYA HALİNDE TEK NÜSHA OLARAK ELDEN İL MÜDÜRLÜĞÜNE TESLİM EDİLEREK YAPILACAKTIR.

Ayrıca, güncel Uygulama Rehberinde formatı ve içeriği belirlenen ve başvuru sahibi tarafından imzalanan dosya teslim alma/dosya iade belgesi başvuru esnasında iki nüsha olarak dosya ile birlikte verilir. Başvuruların geçerli olabilmesi için , başvuruya ait bilgiler veri tabanına girilir ve veri tabanından başvuru numarası alınır.  Başvuru son gününün tatil gününe denk gelmesi halinde ,takip eden ilk iş günü mesai bitimine kadar başvuru yapılabilir. Başvuruya ilişkin işlemler güncel uygulama reberinde belirtildiği şekilde yapılır.